Noutati

Conferința ARCPA

Conferința ARCPA

În perioada 17-19 octombrie, Asociația Română de Chirurgie a Peretelui Abdominal (ARCPA) a organizat la Sibiu cea de-a şasea conferinţă anuală, cu tema „Complicaţii ale chirurgiei parietale”. Societatea, înfiinţată în 2013 la Cluj Napoca, reuneşte chirurgi din toată ţara, cu preocupări legate de metodele moderne de tratament ale herniilor şi eventraţiilor abdominale.

CARAVANA MEDICALĂ – 30.09.2018

CARAVANA MEDICALĂ – 30.09.2018

Caravana Medicală - 30.09.2018 localitatea Crișcior, județul Hunedoara.

Prezentare generala

Dispus în apropierea unei zone verzi, având şi un parc propriu, Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu oferă astăzi pacienţilor servicii medicale la standarde moderne, în secţiile şi compartimentele cu paturi din spital, în Ambulatoriul de specialitate, precum şi în Compartimentul Primiri Urgente, în următoarele specialităţi: A.T.I., chirurgie generală, chirurgie toracică, chirurgie oromaxilofacială, ginecologie, oftalmologie, O.R.L., medicină internă, cardiologie, dermato-venerologie, boli infecţioase, neurologie, psihiatrie, laborator clinic de analize medicale, laborator radiologie şi imagistică medicală (ecografie, R.M.N, CT), stomatologie şi implantologie, farmacie, psihologie, medicina muncii și medicină primară.

Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu se află în subordinea  Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Naţionale şi colaborează cu structurile militare şi civile din Garnizoana Sibiu, având relaţii contractuale de servicii medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ).

Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu  este unitate sanitară cu 200 paturi, de nivel terţiar de asistenţă medicală specializată şi acordă servicii medicale asiguraţilor, fără nici o discriminare, indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se afla asiguratul. Are ca zona de responsabilitate stabilită de Direcţia Medicală conform arondării teritoriale judeţele: Sibiu, Alba şi Hunedoara.

În urma lucrărilor de reparaţii şi modernizări s-a realizat ridicarea gradului de confort al bolnavilor prin cazarea acestora în saloane cu un număr redus de paturi şi rezerve.

Pacienţii se bucură de toate drepturile prevăzute în legislaţia actuală şi sunt obligaţi să respecte Regulamentul de Ordine Internă al spitalului, afişat vizibil în toate secţiile şi compartimentele.

În parcul spitalului există o biserică unde bolnavii beneficiază de serviciul religios oferit cu multă competenţă de preotul spitalului.