Noutati

Conferința ARCPA

Conferința ARCPA

În perioada 17-19 octombrie, Asociația Română de Chirurgie a Peretelui Abdominal (ARCPA) a organizat la Sibiu cea de-a şasea conferinţă anuală, cu tema „Complicaţii ale chirurgiei parietale”. Societatea, înfiinţată în 2013 la Cluj Napoca, reuneşte chirurgi din toată ţara, cu preocupări legate de metodele moderne de tratament ale herniilor şi eventraţiilor abdominale.

CARAVANA MEDICALĂ – 30.09.2018

CARAVANA MEDICALĂ – 30.09.2018

Caravana Medicală - 30.09.2018 localitatea Crișcior, județul Hunedoara.

Statie centrală de sterilizare

Staţia de Sterilizare realizează funcţiile de decontaminare, pregătire truse, ambalare, sterilizare, stocare şi eliberare / livrare materiale. Această zonă mai este cunoscută şi ca furnizor central, oglindind aspectul de serviciu-suport al îngrijirii pacientului / activităţii medicale.

Stabilirea unei zone separate şi distincte, permite staţiei de sterilizare să folosească abilitaţi speciale şi, de asemenea, să limiteze germenii patogeni la zonă.

Lanţul epidemiologic se întrerupe în serviciul de sterilizare. Pe măsura ce materialele necesare, echipamentele şi instrumentele chirurgicale sosesc în zona de decontaminare, începe procesul de îndepărtare a agenţilor patogeni de pe echipamentul reutilizabil, instrumentar şi alte articole.

Decontaminarea este procesul fizico-chimic prin care se înlătura agenţii nocivi şi/sau contagioşi.

Staţia de sterilizare este dotată cu sterilizator cu abur (autoclav).

Controlul eficienţei sterilizării este realizat cu ajutorul unor indicatori fizico-chimici şi a indicatorilor biologici de sterilizare. Zilnic se realizează verificarea calităţii penetrării aburului testului Bowie-Dick.

Activitatea se desfăşoară în conformitate cu Ordinul nr. 961 / 2016 - pentru aprobarea Normelor tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile publice şi private, tehnicii de lucru şi interpretare pentru testele de evaluare a eficienţei procedurii de curăţenie şi dezinfecţie, procedurilor recomandate pentru dezinfecţia mâinilor, în funcţie de nivelul de risc, metodelor de aplicare a dezinfectantelor chimice în funcţie de suportul care urmează sa fie tratat şi a metodelor de evaluare a derulării şi eficienţei procesului de sterilizare.